Saunahoidot

Saunaterapia

Teen saunahoitoja kotikäynteinä / tuon palvelut luoksesi.

 

Saunaterapian tarkoituksena on ylläpitää vanhoja suomalaisia perinteisiä saunahoitoja. Kyse ei siis ole uudesta terapiamuodosta, vaan halusta pitää yllä tietoisuutta saunan parantavista ja terveyttä ylläpitävistä vaikutuksista.

 

Perinteiset suomalaiset saunahoidot puhdistavat elimistöä, aktivoivat kuona-aineiden poistumista sekä rentouttavat ja rauhoittavat kiireistä mieltä. Saunahoidoilla muistutetaan, kuinka voimme pitää itsestämme huolta hyvinkin pienillä asioilla, ja kuinka paljon ympärillämme puhtaassa luonnossa on terveyttä edistäviä kasveja ja yrttejä.

Saunahoidot Anu Palhomaa
Kommentti
Koe suomalainen sauna uudella, syvemmällä tavalla kehoa puhdistaen – tuloksena rentoutunut ja levollinen mieli.
Sauna talvi

Saunahoidot

Havusauna

Havusauna vie sinut ja ystäväsi aitoon suomalaiseen tervan tuoksuiseen havumetsään. Tämä saunaelämys tuo metsän luoksesi elementeillään ja tuoksuillaan. Koe aidon havupedin ja vihtojen luotoyhteyttä vahvistava voima.

Tyrnisauna

Ihanan marjainen saunaelämys tarjoaa koko keholle hoitavan kokonaisuuden, jossa myös hyvää tekevät hoitotuotteet saunan jälkeen viimeistelevät puhtauden ja hyvän olon tunteen pitkäksi aikaa vielä hoidon jälkeenkin.

Puhdasta energiaa

Tämä hoitosauna syväpuhdistaa ja voimaannuttaa kehoa antaen arkeen energiaa ja puhtia. Hoitosauna poistaa epäpuhtauksia, vähentää turvotusta sekä virkistää mieltä.

Tuhkimon stressinpoistosauna

Tässä hoidossa ei tarvita edes prinssiä tuomaan ihanaa oloa ja keveyttä askeliin. Anna itsellesi aikalisä arkeen ja anna hunajan, suolan ja turvehoidon tuoda esiin sisäinen tuhkimosi. Lakanaan kietoutuneena ja turvenaamio kasvoilla et ehkä näytä tanssiaisten prinsessalta, mutta kiireettömän elämyksen ja puhdistavien juomien jälkeen sisäinen kauneutesi kukoistaa ja hyvä olo valtaa mielen. Tämän elämyksen jälkeen lepo tai vaikka pienet kauneusunet on sallittua ja jopa suotavaa. Puhdistunut keho ja mieli auttaa pitkälle arjessa.

Ystävyyden vahvistava aistisauna

Vahvistava hoitokokonaisuus valikoiduilla tuotteilla ja yrteillä. Yhdessä ystävän kanssa toteutettava hoitosauna hellii kaikkia aisteja ja tiivistää ystävyyttä.

Juuri Sinulle

Hoitosauna voidaan toteuttaa Sinun ja ystäviesi tarpeiden ja toiveiden mukaan yksilöllisestiy hdistellen erilaisia hoitomuotoja kokonaisuudeksi.

Kommentti
Verikuppaus on perinteinen suomalainen hoitomuoto terveyden ylläpitoon ja hyvinvointiin.

Perinteinen verikuppaus

Perinteinen verikuppaus on yksi vanhimmista saunahoidoista. Kuppaus luetaan ns. ärsytyshoitoihin ja sillä pyritään aktivoimaan kehon omien parantavien voimien toimintaa. Kuppaus lisää elimistön omien rauhoittavien ja kipua lieventävien hormonien erittymistä.

 

Yleisimmin kuppausta käytetään niska-hartiaseudun sekä selän ja raajojen jännitystilojen laukaisemiseen, migreeniin korkeaan verenpaineeseen sekä helpottamaan astman oireita. Kuppausta voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevänä hoitona.

 

Kuppauksessa hiussuonisto puhdistuu kuona-aineista ja verenkierto paranee sekä kudosnesteen happamuus palautuu normaalille tasolle. Kuppauksen jälkeen keho alkaa tuottaa uutta verta jolloin luuytimessä muodostuu uusia punasoluja.

Huomioi nämä

Jotta voit tulla kuppaukseen, yleisvointisi tulee kestää saunomisen ja pienen verenhukan. Kuppausta ennen on hyvä juoda paljon vettä tai mehua, juominen tulee muistaa myös kuppauspäivänä sekä sen jälkeen jotta keho palautuu hyvin. Kovaa rasitusta ja saunomista on hyvä välttää pari seuraavaa päivää.

 

Kuppauksessa voi käydä n. 3-4 kuukauden välein, yleisimmin noin kaksi-kolme kertaa vuodessa.

 

Kuppaus ei sovi, jos olet raskaana tai sinulla on jokin tietty vakava sairaus. Ota yhteyttä ja kysy lisää kontraindikaatioista.

Kommentti
On aika antaa mielellesi ja kehollesi tauko. Ansaitset sen.

Räätälöidään tarpeisiisi sopiva saunahoitokokonaisuus!

Saunahoito-osioita voidaan toteuttaa niin yksilöhoitona kuin saunahoitokokonaisuuksina 2-10 hengelle. Suunnitellaan hoitokokonaisuus tilaisuuden luonteen ja toiveiden mukaan esimerkiksi työpaikan virkistyspäivään, pikkujouluihin tai syntymäpäiville.

Saunahoidot | SaunanKaunis

Saunahoitohinnasto

 • Perinteinen verikuppaus

  100€
 • Hoitosaunat 2h 2 hlöä

  Havu-, Tyrni-, Tuhkimo-, Ystävyyden vahvistava aisti- ja Puhdasta energiaa -saunat

  75€/hlö
 • Hoitosaunat 2h 3+ hlöä

  Havu-, Tyrni-, Tuhkimo-, Ystävyyden vahvistava aisti- ja Puhdasta energiaa -saunat

  60€/hlö