Saunahoidot

Saunaterapia

Saunaterapian tarkoituksena on ylläpitää vanhoja suomalaisia perinteisiä saunahoitoja. Kyse ei siis ole mistään uudesta terapiamuodosta vaan halusta pitää ihmisten tietoisuudessa saunan parantavat ja terveyttä ylläpitävät vaikutukset.

 

Perinteisten suomalaisten saunahoitojen tarkoitus on puhdistaa kehoa ja rentouttaa mieltä. Saunahoidoilla muistutetaan, kuinka voimme pitää itsestämme huolta hyvinkin pienillä asioilla, ja kuinka paljon ympärillämme puhtaassa luonnossa on terveyttä edistäviä kasveja ja yrttejä.

Saunahoidot Anu Palhomaa
Kommentti
Koe suomalainen sauna uudella, syvemmällä tavalla kehoa puhdistaen – tuloksena rentoutunut ja levollinen mieli.

Perinteinen verikuppaus

Perinteinen verikuppaus on yksi vanhimmista saunahoidoista. Kuppaus luetaan ns. ärsytyshoitoihin ja sillä pyritään aktivoimaan kehon omien parantavien voimien toimintaa. Kuppaus lisää elimistön omien rauhoittavien ja kipua lieventävien hormonien erittymistä.

 

Yleisimmin kuppausta käytetään niska-hartiaseudun sekä selän ja raajojen jännitystilojen laukaisemiseen, migreeniin korkeaan verenpaineeseen sekä helpottamaan astman oireita. Kuppausta voidaan käyttää myös ennaltaehkäisevänä hoitona.

 

Kuppauksessa hiussuonisto puhdistuu kuona-aineista ja verenkierto paranee sekä kudosnesteen happamuus palautuu normaalille tasolle. Kuppauksen jälkeen keho alkaa tuottaa uutta verta jolloin luuytimessä muodostuu uusia punasoluja.

Huomioi nämä

Jotta voit tulla kuppaukseen, yleisvointisi tulee kestää saunomisen ja pienen verenhukan. Kuppausta ennen on hyvä juoda paljon vettä tai mehua, juominen tulee muistaa myös kuppauspäivänä sekä sen jälkeen jotta keho palautuu hyvin. Kovaa rasitusta ja saunomista on hyvä välttää pari seuraavaa päivää.

 

Kuppauksessa voi käydä n. 3-4 kuukauden välein, yleisimmin noin kaksi-kolme kertaa vuodessa.

 

Kuppaus ei sovi, jos olet raskaana tai sinulla on jokin tietty vakava sairaus. Ota yhteyttä ja kysy lisää kontraindikaatioista.

Kommentti
Verikuppaus on perinteinen suomalainen hoitomuoto terveyden ylläpitoon ja hyvinvointiin.

Räätälöidään tarpeisiisi sopiva saunahoitokokonaisuus!

Saunahoito-osioita voidaan toteuttaa niin yksilöhoitona kuin saunahoitokokonaisuuksina 2-10 hengelle. Suunnitellaan hoitokokonaisuus tilaisuuden luonteen ja toiveiden mukaan esimerkiksi työpaikan virkistyspäivään, pikkujouluihin tai syntymäpäiville.

Saunahoidot | SaunanKaunis

Saunahoitohinnasto

 • Perinteinen verikuppaus

  100€
 • Suolahieronta 60`

  45€
 • Haudehoidot 60`

  turve, suola, kataja

  40€
 • Vesihoidot, kuhneet

  alk. 32€
 • Turvehoidot

  alk. 35€
 • Teemasaunat 1-2 hlöä

  Ruusu-, turve-, kataja-, parisuhde-, puhdistus- tai joulusauna.

  70€/hlö
 • Teemasaunat 3-10 hlöä

  Ruusu-, turve-, kataja-, parisuhde-, puhdistus- tai joulusauna.

  55€/hlö